"Wat een goede keuze om jou dit bijzondere evenement te laten organiseren. Je hebt aandacht voor de inhoud, smaak en de mensen. Je lijkt het allemaal gewoon te doen alsof het niks is. Ik heb veel bewondering voor hoe je dit doet. "


Mijn verhaal
De liefde voor voeding, gastvrijheid en mijn omgeving is mij met de paplepel ingegoten. Als dochter van twee horeca-ondernemers en kleindochter van een polderpionier leerde ik al vroeg wat Flevoland allemaal te bieden heeft. Van jongs af aan ging ik al met mijn vader mee langs de boeren om inkopen te doen, hielp ik mee in de keuken, de bediening of op het land. Mijn passie voor eten werd alleen maar groter tijdens mijn studie. Ik begon aan mijn bachelor Food Innovation aan de HAS en deed vervolgens een master in Italië aan de Universiteit voor Gastronomische Wetenschappen. Weet je wat ik daar ontdekte? Niet alleen hoe waardevol goed eten is, maar vooral ook hoe cruciaal een lokaal voedselsysteem is voor ons allemaal. Die kennis kon ik niet voor mezelf houden - dus waagde ik op mijn 23e de sprong naar het ondernemerschap en ging ik aan de slag als gastronoom. Jaren ben ik betrokken geweest bij de restaurants van mijn ouders, waar mijn zus Sanne ook werkte. Zo’n dertig jaar runde mijn ouders Restaurant Flantuas en Boerkok in Lelystad. In oktober 2023 besloten we met elkaar om hiermee te stoppen. Een emotioneel besluit, maar eentje waar we nog steeds met elkaar achter staan. We werken gelukkig nog steeds veel samen. Pap verzorgt regelmatig catering vanuit Flevour en met Sanne sta ik jaarlijks samen op Lowlands. Onder de naam Flevour zet ik de smaak van Flevoland op de kaart. Ik laat zien wat de regio te bieden heeft, van lokale producten tot inspirerende verhalen achter ons eten. Maar mijn werk stopt niet bij de provinciegrenzen. Ook buiten Flevoland werk ik aan uiteenlopende projecten, met de focus op conceptuele diners en unieke eetbelevingen. Deze projecten pak ik op onder mijn eigen naam. Als gastronoom ben ik een liefhebber van goed eten, maar vooral een bewuste speler in het voedselsysteem. Ik werk aan uiteenlopende projecten, maar altijd met hetzelfde doel: mensen inspireren en activeren. Voedsel is namelijk veel meer dan een alledaagse noodzaak – het is een krachtig middel om maatschappelijke en ecologische vraagstukken tastbaar te maken en positieve verandering te stimuleren. Met mijn werk help ik anderen te ontdekken wat ze waarderen, beschermen of juist willen veranderen in het (voedsel)systeem en leer ik hen kennis maken met hun eigen voedselomgeving. Sinds 2023 werk ik intensief samen met Robin Vroom van Stichting 'n Wilde Keuze – een gouden combinatie, al zeg ik het zelf. Waar Robin zich vooral richt op educatie en complexe voedselvraagstukken behapbaar maken door middel van verbeelding, breng ik mijn kennis van lokale voedsellandschappen en mijn brede netwerk in om ideeën om te zetten naar tastbare initiatieven. Samen ontdekken we hoe smakelijk eten bij kan dragen aan een betere wereld.
Mijn waarden.
Koester je roots. Ontdek de kracht van je omgeving. Think global, act local.
Van consument naar co-producent. Eten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.
Blijf in beweging. Verandering ontstaat door te doen.
Werk samen. Echte impact maak je met anderen.
Stem met je vork. Smaakvol eten is een vorm van activisme.
Diensten
Organisator en programmamaker
In opdracht en op eigen initiatief bedenk, ontwikkel en implementeer ik initiatieven die bijdragen aan een lokaal en toekomstbestendig voedselsysteem. Van het ontwikkelen van concepten tot het maken van inhoudelijke programma’s: ik hou ervan om bij elk onderdeel betrokken te zijn en dit (samen met een team) tot een inspirerend en tastbaar resultaat te brengen.
Cateringen
Ons uitgangspunt? Smaakvol eten. Wij - mijn vader en ik - zijn van mening dat een maaltijd altijd lekker moet smaken en wij geloven dat de essentie van goede smaak begint met het gebruik van kwalitatieve en lokale ingrediënten. Van boer tot bord, verser dan vers. Wil je de smaak van Flevoland proeven? Check Flevour.
Productie en communicatie
Op allerlei manieren verbind ik mensen met het unieke verhaal van Flevoland en de (complexe) wereld achter ons eten. Of ik nu een mini-serie produceer, meewerk aan een kookboek, online campagnes ontwikkel of podcasts maak – met ontzettend veel enthousiasme en toewijdend werk ik aan projecten die bijdrage aan de toekomst van ons voedsel.
Conceptuele diners
Een diner is meer dan een maaltijd -
het is een ervaring, een dialoog, een manier om mensen en ideeën samen te brengen. Samen met Robin van 'n Wilde Keuze creëer ik culinaire ervaringen rond een specifiek thema of complex vraagstuk. Elk detail draagt bij aan een groter geheel en brengt gasten tot nieuwe inzichten.
Markthouder
en curator
Samen met Robin van 'n Wilde Keuze heb ik een hele markt installatie laten bouwen door collectief Soepel. Zowel op eigen initiatief als in opdracht reizen we met onze installatie door heel Nederland om mensen die 'DOEN' te verbinden aan mensen die 'ETEN' om samen te werken aan de toekomst van ons voedsel.