Create Your First Project
Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started
De ark van de smaak
Soort project
Kookboek
Datum
2021
De Ark van de Smaak is een wereldwijd initiatief van Slow Food dat ons culinair erfgoed beschermt door producten te erkennen die dreigen te verdwijnen. Deze ambachtelijke en kleinschalige kwaliteitsproducten zijn diepgeworteld in de cultuur, natuur en geschiedenis van een regio. De beste manier om ze te behouden? Door ze te eten!
Als lid van de Ark van de Smaak-commissie en de Chefs Alliantie van Slow Food had ik de eer om, samen met een geweldig team onder leiding van Maarten Kuiper, bij te dragen aan een bijzonder boek: De Ark van de Smaak in Nederland. Dit boek is een ode aan de gastronomische rijkdom van ons land en een uitnodiging aan iedere Nederlandse eter om door middel van de dagelijkse maaltijd bewust een aandeel te nemen in de toekomst van klimaat, landschap en landbouw
Aan de hand van essays van experts, recepten van koks uit het Slow Food netwerk en verhalen van bijzondere producten, boeren en vissers, wordt de lezer geïnformeerd over de rijkdom die we in Nederland hebben op het gebied van agro-biodiversiteit en culinair erfgoed en opgeroepen met iedere voedselkeuze een stem uit te brengen op het voedselsysteem van de toekomst.





