Create Your First Project
Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started
Food for care
Projectcategorie
Conceptueel diner
Date
Juni 2024
Twee jaar lang onderzocht Marklinq, het instituut voor toegepast marketingonderzoek van de Hanzehogeschool Groningen, hoe lokale foodbedrijven en zorginstellingen in Noord-Nederland hun samenwerking kunnen versterken en voeding uit de korte keten toegankelijker kunnen maken.
Als afsluiting van dit onderzoeksproject organiseerde ik samen met Robin Vroom een uniek korte keten diner en vroegen we Jorik en Bauke van het gastronomische voedselbos Oogstwold om dit diner voor ons te bereiden. Op de prachtige locatie van buurtrestaurant Bie de Buuf en de sociale moestuin Toentje kwam alles samen.
Tijdens het diner bewandelden onze gasten letterlijk de korte keten. In teams gingen ze de tuin in om zelf ingrediënten te oogsten die ze vervolgens, onder toeziend oog van de chef, verwerkten tot een gezamenlijk diner. Dit hands-on proces bracht niet alleen de oorsprong van ons voedsel dichterbij, maar legde ook de nadruk op de kracht van samenwerking.



















