Create Your First Project
Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started
Van riek tot vork
Soort project
Catering
Datum
augustus 2024
Tijdens De Lelystadse Oogstdag konden bezoekers deelnemen aan 'Van Riek tot Vork': een bijzondere beleving waarbij bezoekers samen met andere tafelgenoten met een koptelefoon naar een hoorspel luisterde van de boer over het gerecht dat ze voorgeschoteld kregen.
De helft van de gasten luisterde naar Kiki Knipscheer, terwijl ze genoten van een Flevoccacia van haar graan, bereid door leerlingen van Praktijkschool De Steiger. Daarbij serveerden we hummus van Flevolandse kikkererwten en een zomerse salade met groenten van tuinderij De Stek.
De andere helft hoorde het verhaal van aardappelboer Stefan Waalkens. Van zijn twister aardappelen maakten we een smaakvol gerecht met labneh, ingemaakte ui, groene kruidenolie en gefrituurd Almeers platbrood.
Om het geheel compleet te maken, stond de tafel midden op de landbouwgrond, waar de afgelopen zes maanden de tarwe en aardappelen groeiden die ik mocht gebruiken in de gerechten.













